Home2020-02-24T16:29:01+01:00

In een noodsituatie telt elke seconde. Het is dus belangrijk te weten waar u in Kelpen-Oler een AED kun vinden

AED 1
Grathemerweg 84

AED 2
Trefcentrum Kerkstraat 2a

AED 3
Brandweer Grathermerweg 2a

Parochie 2020 week 06-09

10/02/2020|

Logo ParochieParochie H.Liduina Kelpen-Oler

Vieringen en Intenties,

Zaterdag 8 februari 18.00 uur H.Mis

-Voor Frans, Maria en Marion Peters

-Jaardienst voor Pierre en Lies van Enckevort-Aben

-Voor overleden ouders Smolenaars-Verkoulen

-Jaardienst voor Pierre Bongers en overledenen van de familie Bongers-Wetemans.

-Voor Antoon Gielen en Catharina Gielen-Coolen

Zaterdag 22 februari 19.00 uur Kujeldreiers-Mis

Voor overleden leden van en voor CV De Kujeldreiers

Woensdag 26 februari 18.00 uur H.Mis met oplegging van het Askruisje

Mededelingen:

Actie KERKBALANS wordt voorbereid.

Dagkapel open van 13.00 uur tot 19.00 uur, behalve op maandag en dinsdag

Pastoor Marcus Vankan, Biesstraat 1a Heythuysen 0475-475372,

Parochietelefoon: 06-81252269

Parochiekantoor: Grathemerweg 52; open dinsdag 10.00-11.30 uur.

Misintenties s.v.p. minimaal 3 weken van tevoren opgeven.

Zie ook website www.clustertabor.nl of de clusternieuwsbrieven in de kerk.

Parochie 2020 week 06-09

Oud papier

26/01/2020|

Ook dit jaar roept de oudervereniging van onze basisschool inwoners van Kelpen-Oler op om oud papier iedere laatste zaterdagochtend van de maand naar de papiercontainers in ons dorp te brengen. De papiercontainers staan zoals vertrouwd op de parkeerplaats Limburglaan (bij Villa KoKi) en we helpen graag met in de container laden.

De opbrengst van het oud papier draagt bij tot het zo klein mogelijk houden van de ouderbijdrage voor onze school en komt ten goede aan activiteiten op school (uitstapjes, vieringen, speeltoestellen etc.) voor de kinderen van ons dorp. Door samen als inwoners ons hiervoor in te spannen verzamelen we via het oud papier een mooie bijdrage voor onze gemeenschap en kleine school!

De dagen dat de papiercontainers staan zijn opgenomen op de afvalkalender van de gemeente maar staan ook in de dorpsagenda op deze website.

NL Doet wandeling: samen maken wij de omgeving weer schoon

26/01/2020|

In het kader van NL DOET organiseert ZijActief Kelpen-Oler op 14 maart a.s. een Ruim ‘ns op-wandeling. Waarom? Ons dorp ligt in een prachtige omgeving waar we zorgvuldig mee moeten omgaan. Dat niet iedereen daar zo over denkt, blijkt wel uit de groeiende hoeveelheid afval (plastic, blikjes en andere troep) die langs de kant van de weg wordt gedumpt. Zonde!

We nodigen alle verenigingen in Kelpen-Oler uit om met ons mee te doen. Om met elkaar de handen uit de mouwen te steken en in een paar uurtjes de omgeving weer schoon te maken. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter. Met elkaar zijn we lekker in beweging en ondertussen maken we Kelpen-Oler weer schoon!

We starten en eindigen bij KOKids aan de Limburgstraat 1a.

KOKids is zo vriendelijk geweest om ruimte beschikbaar te stellen.

We beginnen om 10.00 uur. We vertrekken in groepjes in verschillende richtingen.

Om 12.00 uur verzamelen we weer in het KOKids-gebouw voor een welverdiende koffie/thee met broodjes. We eindigen rond 13.00 uur.

ZijActief regelt het opruimmateriaal en verzorgt de lunch.

ZijActief zorgt ook voor handschoenen, prikkers en vuilniszakken. Na afloop kan het gebruikte materiaal worden ingeleverd. We regelen ook koffie, thee en
broodjes voor de lunch. We hopen natuurlijk op een grote opkomst: veel handen maken licht werk.

De Dorpsraad faciliteert aanmelden via ons contactformulier.

Stuur een berichtje voor 1 maart a.s. via het contactformulier op de website van de Dorpsraad en wij zorgen dat de organisatie van je deelname op de hoogte wordt gebracht.

Iedereen is welkom om mee te doen . Kom je ook?

Cursus EHBO: Je moet het wel écht kunnen

12/01/2020|

Je moet het wel écht kunnen. Niemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat je kunt doen, kun je snel iemand helpen. Met het volgen van een cursus EHBO van onze EHBO vereniging, weet je dus zeker dat je Eerste Hulp kunt verlenen.

De EHBO vereniging Grathem – Kelpen-Oler is voornemens om aan het begin van 2020 te starten met een nieuwe EHBO cursus (7 lessen, 1 examen) voor mensen die zich graag vaardiger willen voelen als er hulp verleend moet worden in alle voorkomende situaties. Daarnaast bestaat er ook de mogelijk om deel te nemen aan de cursus AED/Reanimatie (2 lessen).

Geef je dus snel op door een email te sturen aan: info@ehbo-grathem-kelpen-oler.nl.

Bekijk hier de poster of bezoek de website van de EHBO vereniging.