Home2020-03-22T14:42:53+01:00

In een noodsituatie telt elke seconde. Het is dus belangrijk te weten waar u in Kelpen-Oler een AED kunt vinden

AED 1
Grathemerweg 84

AED 2
Trefcentrum Kerkstraat 2a

AED 3
Brandweer Grathermerweg 2a

Zomer vol activiteiten voor kids uit Leudal

05/07/2020|

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen is deze dit jaar net even anders dan anders. Ze gaan misschien een keer niet (zo lang) op vakantie of blijven dichter bij huis. Maar niet getreurd voor de thuisblijvers! Ben Bizzie heeft samen met het team van Leudal Leeft deze zomer een heleboel gave activiteiten op het programma staan voor kinderen in Leudal. Doe jij ook mee?

Zomer vol plezier
Vanaf 13 juli trekken Ben Bizzie en het team van beweeg- en cultuurcoaches van Leudal Leeft de dorpskernen van Leudal in om activiteiten te organiseren voor kinderen. Ze hebben samen een tof zomerprogramma boordevol sport-, spel-, muziek- én cultuuractiviteiten samengesteld. Natuurlijk houden ze hierbij nog steeds rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Doe mee!
Iedereen is welkom, maar er mogen maar 30 kinderen per activiteit meedoen. Daarom is aanmelden op voorhand verplicht. Dat kan via www.leudalleeft.nl. De activiteiten vinden plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (zowel in de ochtend als in de middag). Benieuwd wanneer er activiteiten bij jou in de buurt zijn? Ga dan snel naar https://www.leudalleeft.nl/kalender/ben-bizzie-zomerprogramma/ en meld je aan.

Originele poster

Originele persbericht

Parochie 2020 week 28-32

03/07/2020|

Logo ParochieParochie H.Liduina Kelpen-Oler

Zaterdag 11 juli 18.00 uur H.Mis

Coronabeperking: max. ongeveer 60 personen kunnen in onze kerk (incl. zijkapellen) vanwege afstand houden. Kom s.v.p. alleen als je qua gezondheid aan de geldende corona-bepalingen kunt voldoen. Houd je aan de aanwijzingen, gemarkeerde looplijnen en zitplaatsen. Handen reinigen c.q. ontsmetten bij binnenkomst en voor het te communie gaan.

Geen intentie.

Zaterdag 25 juli 18.00 uur H.Mis

Jaardienst voor Mia Creemers-van de Mortel.

Coronabeperking: zie boven

Zaterdag 8 augustus 18.00 uur H.Mis

Zeswekendienst voor Drientje Geraets-Mooren.

Coronabeperkingen: zie boven

Mededelingen:

Dagkapel open: woensdag t/m zondag vanaf 13.00 uur

Pastoor Marcus Vankan, Biesstraat 1a Heythuysen 0475-475372,

Parochietelefoon: 06-81252269

Parochiekantoor: voorlopig nog niet geopend (corona-maatregel)

Misintenties s.v.p. minimaal 3 weken van tevoren opgeven via parochietelefoon.

Zie ook website www.clustertabor.nl

of de clusternieuwsbrieven in de kerk.

Parochie 2020 week 28-32

Fanfare 2020-06-29 Uitslag 3e Trekking Loterij 2020

03/07/2020|

UITSLAG INGEHAALDE TREKKING, maart 2020 DOORLOPENDE LOTERIJ Damescomité MUZIEKVERENIGING Sint Liduina d.d. 29 juni 2020.

3e prijs: Anita Sentjen, Lenie van Dael, José Triepels, Marie-José Heijthuisen, familie Drop, familie Verheijen, familie de Groot, familie Linthorst, Karien Gubbels, Carla Friture Trefpunt.

2e prijs: Lei van Dael, Diana van de Cruijs, Nellie Gubbels, Frank Coolen.

1e prijs: Manon van de Wal.

Alle prijswinnaars VAN HARTE GEFELICITEERD!

Prijzen worden thuis bezorgd.

Volgende inhaal-trekking maandag 13 juli a.s. 20.00 uur.

////////////////////////////////////////////////

Fanfare 2020-06-29 Uitslag 3e Trekking Loterij 2020

Dorpsagenda updates

22/03/2020|

Door de uitbraak van Corona in Nederland en de daarbij horende maatregelen zien wij dat er diverse activiteiten afgelast of verschoven worden.

Dit zorgt ervoor dat de kans dat er activiteiten en evenementen van verenigingen uit Kelpen-Oler gelijktijdig gepland worden steeds groter wordt.

Wij willen u vriendelijk vragen om te proberen de dorpsagenda zoveel mogelijk up to date te houden zodat collega verenigingen op de hoogte kunnen zijn van wijzigingen en hier rekening mee kunnen houden.

Gebruik je al de MijnGemeente App?

26/01/2018|

Een schone en veilige gemeente, daar streeft de gemeente Leudal naar. Inwoners moeten daarom snel meldingen kunnen doen als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Dit kan nog sneller en eenvoudiger met de MijnGemeente app. Doe uw melding over de openbare ruimte snel en eenvoudig. Zo zorgen we samen voor een schoon, heel en veilig Leudal en kunnen we de gemeente zichtbaar vernieuwen.

Snel melden belangrijk

Samen kunnen we Leudal leefbaar houden. Een losse stoeptegel, kapotte lantaarnpaal of rotzooi op straat, zijn niet alleen vervelend, maar kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat inwoners dit snel kunnen melden. Dat kon altijd al via internet, telefonisch of via de email, maar daar is de app bijgekomen. Een foto van de situatie en een korte omschrijving zijn genoeg. Zodra de gemeente een melding heeft ontvangen, wordt deze in behandeling genomen.

MijnGemeente app downloaden

De app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de Appstore, de Android versie via de Google Playstore. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden. Daarna is het mogelijk om vanaf iedere plek in Leudal een melding openbare ruimte te doen. Meldingen worden zo snel mogelijk en binnen de bestaande servicenormen aangepakt.

Meer informatie is te vinden in onderstaande folder

dorpsraadkelpen-oler.nl/dorpsraad/folder-mijn-gemeente-app/

Goed wonen in het gezellige dorp Kelpen-Oler

02/06/2017|

We willen graag ons dorp Kelpen-Oler kort aan U voorstellen.

De naam doet het al vermoeden. In het verleden waren het 2 gehuchten Kelpen en Oler die nu een gezamenlijke woonkern Kelpen-Oler vormen.
Na het besluit om de kerk (1936) te bouwen tussen de dorpen Kelpen en Oler is rond de kerk een nieuwe kern ontstaan. In deze nieuwe kern is met inzet van de inwoners de kleuterschool (1963) het Groene Kruisgebouw (1966) en het gemeenschapshuis (1970) “Trefcentrum” gebouwd. Na de fusie van de beide scholen in Kelpen en Oler is een nieuw schoolgebouw (1970) aan Prins Bernhardstraat gebouwd.

Het kunstwerk gerealiseerd door de kunstenaar Frans Peeters uit Swalmen symboliseert het samenvoegen van de beide dorpen, en de inzet van de bewoners om er wat van te maken. Het kustwerk staat voor de basisschool St. Liduina. Nu zoveel jaren later en nadat alle kinderen naar dezelfde school zijn gegaan is de gezonde rivaliteit tussen bewoners uit de oude dorpen afgenomen en zijn de scherpe kantjes vervaagd.

Nu wonen in dit dorp ruim 1130 inwoners. Kelpen-Oler is centraal gelegen aan de autosnelweg A2/E25 en daarmee goed bereikbaar. Door de centrale ligging is het ideaal om er te wonen.
De afstanden tot de omliggende steden Weert en Roermond zijn kort.
Het openbaar vervoer is voor een kern als Kelpen-Oler goed.
Het voorzieningenniveau is de laatste jaren afgenomen, er zijn geen winkels meer. Het is wel zo dat binnen relatief korte afstand alles, voor het normale leven, beschikbaar is.

Naast een aantrekkelijk gebied om te wonen zijn er in de omgeving veel mogelijkheden om te recreëren. Er is in de directe omgeving veel historie en er zijn veel en fantastisch mooie natuurgebieden. Ook hebben we veel fiets- en wandelroutes. Een aantal deze fiets- en wandelroutes sluiten aan en hebben verbindingen met het buitenland. Zowel België en Duitsland zijn niet ver weg en goed te bereiken.

Van deze wandelroutes wordt door de gezamenlijke horeca op een passende wijze gebruik gemaakt door het organiseren van Paas- en Kerstwandelingen. Onder het motto van happen en stappen kan hieraan door jong en oud deelgenomen worden. Door het deelnemen aan deze wandelingen wordt je langs mooie plekken in ons dorp geleid waar je normaal niet zou komen.

Een andere jaarlijks terugkerende activiteit is het preuvenement. Deze activiteit wordt op de eerste zondag van september georganiseerd. Dit is een culturele activiteit, hieraan kunnen verenigingen, bedrijven, kunstenaars, hobbyisten en artiesten deelnemen. Ze […]

MEER NIEUWS

Kavelen

zaterdag 11 juli